domingo, 14 de junio de 2009

NOTICIA

està tenint molt de ressó el documental produit pel portal de videos youtube i el director Jean Luc Besson anomenat HOME. Cal reconeixer que la forma de distribució que han escollit és bastant original i novedosa, el seu visionat i descarrega es totalment lliure i gratuit, degut a la intenció creadors de "fer consciencia" en comptes de beneficis. El documental tracta sobre la terra i les "puñalades " que li hem donat fins a convertirl-lo practicament en deixalla.
Alguns dels temes que toca són la desforestació, la contaminació, l'explotació dels recursos, la sequia, el calentament global, la superpoblació i d'altres.
La iniciativa em sembla molt lloable i ben intencionada no obstant sota el meu parer la seva utilitat és ben poca, ja que l'única manera de fer-li un favor a la terra és controlant aquells que la contaminen. Quan dic aquells em refereixo a empresas i corporacions, que són realment els que tenen un paper important en el tema, no els ciutadans del carrer, està molt bé concienciar i educar a la població en els valors sostenibilitat i sensiblitat medioambiental, no obstant a la practica el nostre paper com ciutadans és bastant irrisori comparat amb els de les corporacions, que són les que contaminen abocant tonelades de deixalles, contaminant els mars o calentant-los, explotant la totalitat dels recursos (animals, vagetals,fossils...) o desforestant.
Per tant l'únic que estem fent amb aquesta mena d'iniciatives és insultar-nos els uns als altres mentre que els que han de donar-se per aludits miren cap a un altre banda. El fet important és que aquesta gent no deixarà de fer el que fa fins que se li obligui a parar, ja que les empreses són entitats que es deuen a uns beneficis i no a la sensiblitat per la terra, i qui realment té el poder per para-los són els estats, per tant cada cop que sentim als politics adoptant mesures pel medi ambient com la llei de costes, o la regulació de l'aigua pensem fins quin punt són hipocrites.